Jallikattu

Se trailer

Jallikattu er navnet på en ekstremsport fra den indiske delstaten Tamil Nadu, som går ut på at en folkemengde prøver å gripe og henge seg fast på en løpsk okse. Filmen dreier seg rundt en tilsvarende historie, der en okse så vidt unngår slaktebenken grunnet de jaktende mennenes tilkortkommenhet. Oksen løper deretter amok rundt en landsby i Kerala med store ødeleggelser som konsekvens. JALLIKATTU begynner med en storslått og rytmisk montasje hvor vi blir introdusert for hovedpersonene, for å så å gå over i en uavbrutt skildring av kaoset som følger mens landsbyens menn prøver å fange det stakkars dyret.

Jakten på oksen blir en metafor for sivilisasjonens sammenbrudd og de apokalyptiske ødeleggelsene som følger av dette, drevet fram av hysteriske menn. Oksen blir en slags Moby Dick, et symbol på så vel giftig maskulinitet som på klassestrukturer i samfunnet. Et glimrende arbeid med både lyd og klipp gjør denne filmen både spennende og nervepirrende.

Regissør

Lijo Jose Pellissery (f. 1979) er en indisk filmskaper fra Chalakudy i Kerala. Som skuespiller og regissør er han blant pionerene for «the New Wave of Malayalam» i Kerala. Han har mottatt rosende kritikker og flere priser for sin siste film, EE. MA. YAU.

Filmografi

2018 EE. MA. YAU
2017 ANGAMALY DIARIES
2015 DOUBLE BARREL
2013 AMEN
2011 CITY OF GOD
2010 NAYAKAN

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival