Kritikerseminaret

Norsk filmkritikerlag presenterer et fagseminar som er åpent for alle.

TID/STED: Onsdag 19. januar kl 18.00, KulturHuset Lillescenen

Sensurmekanismer blant filmskapere, forfattere, journalister og publikum: Er vi i ferd med å utvikle berøringsangst når kulturen blir ubehagelig?

Vi lever i en tid da ytringsfriheten utsettes for nye utfordringer. Det er ikke lenger bare diktaturstaters maktmidler som begrenser samfunnsdebatten og legger bånd på de utfordrende utsagnene og uttrykkene. 

Moralisering og politisk korrekthet i kulturarbeideres og publikums egne miljøer øver potensielt et fornyet press på hva som aksepteres av ytringer og hvordan disse ytringene bringes ut i det offentlige.

Hvordan sensurerer publikum seg selv? Noen hevder at vi opplever en bølge av nykonservativisme i møte med filmer med dristige kunstneriske uttrykk og markante innslag av sex og vold. Dessuten ser vi tendenser til en tydeligere kanselleringskultur blant publikum med problemstillinger av typen "Kan vi lenger se filmer av den og den regissøren på samme måte som før?". 

Det er viktig å snakke om hvordan slike trekk kan sette begrensinger på kulturen. Vi har satt sammen et panel bestående av folk fra tre ulike kulturformater - film, musikk og litteratur - til å debattere disse spørsmålene.


Panel:
Musikkjournalist og kommentator Maja Sojtaric i Nordlys
Forfatter Maria Kjos Fonn
Filmkritiker Lars Ole Kristiansen i Montages
Filmkritiker Øyvor Dalan Vik

En samtale moderert av frilansjournalist/filmkritiker/musikkjournalist Ida Madsen Hestman

      

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 18:00
Lillescenen, KulturHuset
Off Screen

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival