Fargo

Se trailer

Bli med på en snødekt reise full av krim, humor, og det uventede – der uskyld møter absurd kriminalitet i hjertet av Midtvesten i USA.

Oscar-vinnende Frances McDormand stråler som Marge Gunderson, en gravid politisjef som etterforsker en bisarr forbrytelse begått av inkompetente kriminelle på vegne av en desperat bilselger (glimrende spilt av William H. Macy). Midtvestens avmålte høflighet står i grell kontrast til den rå brutaliteten som avdekkes, men Marge lar seg ikke pille på nesen.

Med knivskarpe iscenesettelser og et eksentrisk rollegalleri er Fargo et utmerket eksempel på Coen-brødrenes evne til å balansere mørk humor og vold med fengslende historiefortelling som gjør hver scene uforutsigbar. De snødekte landskapene i Minnesota og Nord-Dakota, mesterlig filmet av legenden Roger Deakins, og den fengslende filmmusikken av Carter Burwell hever filmens atmosfære. Fargo er en original studie av menneskelig svakhet og tilfeldighetens rolle i våre liv; hvor fort ting kan bære galt av sted, og at et vanlig familieliv jammen ikke er noen liten prestasjon!

Filmen var en stor suksess hos både publikum og kritikere, ble nominert til sju Oscar-priser og er et mesterverk man vil se igjen og igjen!

Regissør

Joel Coen (f. 1954) og Ethan Coen (f. 1957) er amerikanske regissører og manusforfattere fra Minnesota. De debuterte med filmen Blood Simple i 1984, og har siden da stått bak en rekke kritikerroste filmer. Med No Country for Old Men vant de Oscar for beste film i 2008. Begge er utdannet ved Simon's Rock Early College i Great Barrington i Massachusetts.

Filmografi

2018 The Ballad of Buster Scruggs
2007 No Country for Old Men
2001 The Man Who Wasn't There
2000 O Brother, Where Art Thou?
1990 Miller's Crossing
1984 Blood Simple

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 19:00
Verdensteatret

Lørdag 20. januar

Kl 14:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival