How to Blow Up a Pipeline

Årevis med demonstrasjoner og protester har vært nytteløse. En gruppe miljøaktivister bestemmer seg for å eskalere tiltakene, og begir seg ut på en farefull ferd i Texas-ørkenen med mål om å sprenge en oljerørledning.

En gruppe unge miljøaktivister er samlet i Texas med et mål for øye: å sprenge en rørledning. De har alle lidd som følge av klimaendringene og industrien som forårsaker de. Blant annet har gruppens leder, Xochitl, blitt foreldreløs etter at moren hennes døde i en hetebølge. Årevis med demonstrasjoner og protester har ikke ført noe sted, og gruppen er fast bestemt på at en dramatisk aksjon er nødvendig.

How to Blow Up a Pipeline baserer seg på manifestet ved samme navn som den svenske klimaaktivisten Andreas Malm utga i 2021. Her argumenterer han for sabotasje som et middel i kampen mot global oppvarming. Med dette som utgangspunkt har regissør Daniel Goldhaber konstruert en neglebitende spenningsfilm – en heist-film smidd over samme lest som Ocean’s Eleven, riktignok med langt alvorligere ting på hjertet – som følger aktivistenes risikable vei mot sitt eksplosive mål.

Regissør

Daniel Goldhaber er en amerikansk filmskaper født i Boulder, Colorado. Han studerte ved Harvard, og det var i denne perioden han laget sine første kortfilmer. Hans langfilmdebut var den kritikerroste og prisbelønte skrekkfilmen Cam i 2018.

Filmografi

Filmografi
2018 Cam
2013 Bad Kid (kortfilm)
2012 The Summer (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 09:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Fredag 20. januar

Kl 11:30
Hålogaland Teater

Lørdag 21. januar

Kl 16:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival