Kímmapiiyipitssini: The Meaning of Empathy

Se trailer

Følg filmskaperen Elle-Máijá Tailfeathers mens hun lager et intimt portrett av samfunnet sitt og virkningene av stoffbruken og overdoseepidemien. Vær vitne til endringen som bringes av fellesskapsmedlemmer med rusforstyrrelser, førstehjelpere og medisinske fagfolk når de jobber mot skadereduksjon i Kainai First Nation.

Et portrett av et samfunn som står overfor store forandringer, Kímmapiiyipitssini: The Meaning of Empathy bringer menneskelighet og medfølelse til rusmisbrukskrisen og narkotikaepidemien på Kainai First Nation i det sørlige Alberta. Kontekstualisert i det historiske og opplevde traumet fra kolonialismen til nybyggere, trekkes det en forbindelse mellom virkningene av kolonialisme på Blackfoots land og den pågående rusmisbrukskrisen. Personer med rusmisbruk, både i aktiv bruk og i bedring, samler seg med førstehåndsarbeidere for å sende en presserende oppfordring: å endre systemet er et spørsmål om liv eller død.

Regissør

Elle-Máijá Tailfeathers (f. 1986) er manusforfatter, regissør, produsent og skuespiller. Hun er medlem av Kainai First Nation (Blood Tribe, Blackfoot Confederacy) samt samebefolkningen fra Norge. Hun ble kåret til 2018 Sundance Film Institutes Merata Mita Film Fellow og er uteksaminert ved Berlinale Talent Lab og Hot Docs Accelerator Lab. Hennes korte dokumentar Bihttoš ble valgt ut som en av TIFFs topp ti kanadiske kortfilmer og vant også den store juryprisen for beste kortfilm på Seattle International Film Festival. Hun spilte i og skrev sammen (sammen med Kathleen Hepburn) spillefilmen The Body Remembers When the World Broke Open, som hadde premiere på Berlinalen i 2019 og mottok prisene Toronto Film Critics Association og Vancouver Film Critics Circle for beste kanadiske film. Den ble også nominert til seks Canadian Screen Awards, og Tailfeathers og Hepburn vant prisene for beste regi og beste originale manus. The Body Remembers When the World Broke Open ble plukket opp for distribusjon av Ava DuVernays selskap, ARRAY, og er tilgjengelig på Netflix i USA.

Filmografi

2019 The Body Remembers When the World Broke Open
2017 Cəsnaʔəm, the City Before the City
2014 Bihttoš (Short) 
2012 A Red Girl's Reasoning (Short)
2011 Bloodland (Short)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 14:00
Verdensteatret

Lørdag 22. januar

Kl 19:00
Fokus 4

Søndag 23. januar

Kl 09:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival