Ottar Brox - Kampen for kysten

Se trailer

Et halvt år før stortingsvalget i 2021 skrev samfunnsviter Ottar Brox et manifest i sin kronikk i avisen Klassekampen. Det var et opprop for sentrum-venstre, og målet var å gjøre det mulig for nordnorske kystsamfunn å ta tilbake kontrollen over sin grunnleggende ressurs: Allmenningen til havs.

Ottar Brox har stått på barrikadene og kjempet for kysten hele livet. Han skrev klassikeren «Hva skjer i Nord-Norge?» allerede i 1966. Filmen følger den nå 90 år gamle krigeren fra barndommen på Senja til hans tidlige karriere som forsker, og deretter som stortingspolitiker som kjempet for å utvide sonen for kystfiske og forsvare en bærekraftig, desentralisert ressursforvaltning som skal sikre fiskerier og foredlingsanlegg langs kysten. Og Ottar kjemper fremdeles.

Regissør

Hans Eirik Voktor har hatt en lang yrkeskarriere innen film – både som filmskaper og pedagog, så vel som i innovasjonsprogrammer. Voktor er nå professor i dokumentarfilmproduksjon ved Universitetet i Stavanger. Han laget dokumentarfilmen Ottar Brox - Kampen for kysten i nært samarbeid med Eirik Jacobsen.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 16:30
Fokus 1

Torsdag 19. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Torsdag 19. januar

Kl 15:30
Andre steder

Fredag 20. januar

Kl 18:45
Verdensteatret

Søndag 22. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival