Souad

Se trailer

To søstre vokser opp i Nildeltaet i Egypt. De har venner, familie og skole, og oppfører seg stort sett som forventet av egyptiske jenter. Men én av dem lever et hemmelig liv på sosiale medier, noe som skal få dramatiske følger for dem begge.

I familiens øyne er Souad en respektabel og from ung kvinne. Samtidig har hun et rikt, hemmelig liv gjennom mobiltelefonen. Hun lyver om seg selv til fremmede på bussen og hun har et virituelt forhold til den hippe instagrammeren Ahmed. De krangler, har telefonsex, utveksler bilder og blir sammen igjen, men da de skal møtes på ordentlig for første gang, tør ikke Souad møte opp. Dette blir starten på en emosjonell berg-og-dalbane for Souad, og det er hennes 13 år gamle søster Rabab som må plukke opp bitene etter en dramatisk hendelse.

Regissør Amin har brukt stort sett amatører i alle rollene, og manuset er utviklet på basis av timevis av samtaler med vanlige egyptiske ungdommer. Resultatet er et svært realistisk og nært portrett av dobbeltlivet mange egyptiske ungdommer må opprettholde for å leve opp til konservative forventninger fra foreldrene, samtidig med at de lever moderne liv i de sosiale mediers tidsalder.

Regissør

Ayten Amin (f. 1978) er en egyptisk filmregissør. Hun studerte film ved det amerikanske universitetet i Kairo, og slo igjennom med dokumentarfilmen Tahrir 2011 som hun filmet under den egyptiske revolusjonen i 2011. Filmene hennes er blitt vist ved filmfestivalen i Cannes, og hun blir ansett av mange som et av de virkelig store talentene i ny egyptisk film.

Filmografi

2009 Rabie 89 / Spring 89 (Kortfilm)
2011Tahrir 2011 / Tahrir 2011: The Good, the Bad, and the Politician (Dokumentar)
2013 Villa 69
2017 Saabe' Gaar (TV-serie)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 12:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Onsdag 19. januar

Kl 09:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 22. januar

Kl 16:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival