The Alpinist

Se trailer

Denne spektakulære dokumentaren følger den unnvikende alpinisten Marc-André Leclerc, en 23 år gammel kanadier som klatrer alene, uten tau, og som noen anser for å være en av de unge visjonærene i alpinistmiljøet.

Etter å ha fokusert på Tommy Caldwell i The Dawn Wall, tar dokumentarfilmskaperen Peter Mortimer oss med for å følge den unge alpinisten Marc-André Leclerc i løpet av 2 år. De da begynte opptak hadde den 23 år gamle alpinisten og klatreren allerede oppnådd noen av de mest bemerkelsesverdige bestigningene i nyere historie, og legger ut på et eventyr i Patagonia (Argentina). Den nomadiske klatreren, diagnostisert med ADHD som barn, forteller om sitt kall om å bestige fjell på egen hånd, langt fra rampelyset, og hvordan han fant fred mens han var i fjellet.

Denne rørende dokumentaren forsøker å forstå Marc-André Leclerc og hans lidenskap for solo-klatring mer enn å vise frem bragdene hans. Det er også en film som til en viss grad tar for seg hvordan alpinisme før var en nisje-ekstremsport, hvor utøverne nå blir kjendiser på sosiale medier og i mainstream media; men Marc-André Leclerc var ikke det minste interessert i berømmelse, noe som bare gjør filmen mer gripende.

Regissør

Peter Mortimer er en dokumentarfilmskaper født i 1974 i Pennsylvania (USA) og bosatt i Colorado. Han er også grunnleggeren av Sender Films, et eventyrfilmselskap, og var med på å grunnlegge REEL ROCK-filmturneen. Filmen hans The Dawn Wall (2018) fulgte friklatrer Tommy Caldwell og klatrepartneren hans Kevin Jorgeson da de forsøkte å bestige Dawn Wall ved El Capitan.

Nick Rosen er forfatter og produsent ved Sender Films. Han regisserte Valley Uprising (2014) og skapte REEL ROCK-filmturneen sammen med Peter Mortimer.

Filmografi

2020 Black Ice
2017 The Dawn Wall
2014 Valley uprising
2007 King Lines

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 19:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival