Syk pike

Se trailer

Satiren Syk pike kan virke like overfladisk som hovedpersonene og miljøet den fremstiller, men er egentlig bare helt sann og et ytterst sjelden eksempel på en norsk film som fanger tidsånden.

Signe er kjæreste og samboer med kunstneren Thomas, som gjør det stort med en utstilling for galleriet «Cotard». Signe tror nok det kan dryppe litt på klokkeren, men er grønn i hele ansiktet av sjalusi. Små forsøk på å gi inntrykk av å være en slags medskaper lykkes ikke. Signe er i ferd med å bli en gratispassasjer i kjærestens liv og en gjesterolle i sitt eget. Etter litt søking på nettet, bestiller hun det russiske legemiddelet Lidexol: neongule tabletter med lumske bivirkninger, inkl. synlig hudsykdom. Ved å skade seg selv, skal hun gjenerobre oppmerksomheten.

Syk pike stiller ingen diagnoser, filmen er bare et symptom. Og det er liksom hele poenget, eller? Med sin andre spillefilm som regissør og manusforfatter, har Los Angeles-baserte Kristoffer Borgli returnert til hjemlandet for å fange samtiden via Oslos kunst- og kulturkretser. Syk pike tematiserer bl.a. identitetsshopping, sosiale belønningssystemer, oppmerksomhetsøkonomi, diagnosehysteri, utseendefiksering, kroppspositivitet og «woke».

(Utdrag fra Lars Ole Kristiansen analyse av filmen på Montages.)

Regissør

Kristoffer Borgli (f. 1985) er en norsk regissør og manusforfatter, som etter mange bemerkelsesverdige kortfilmer og musikkvideoer gjorde sin kinofilmdebut med DRIB i 2017. Med Syk pike ble han invitert til filmfestivalen i Cannes, der filmen hadde sin premiere i det offisielle sideprogrammet Un certain regard.

Filmografi

2020 Former Cult Member Hears Music for the First Time (kortfilm)
2018 A Place We Call Reality (kortfilm)
2017 DRIB
2013 Whateverest (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 11:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival