Verdens verste menneske

Se trailer

Verdens verste menneske er en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den. Julie nærmer seg 30 år, og strever med å finne en retning i livet – og «hva hun skal bli». Filmen viser at refleksjoner rundt det å velge, eller ikke velge, kan være like viktig som valgene i seg selv.

Verdens verste menneske har blitt betegnet som den siste delen av Oslo-trilogien til regissør Joachim Trier (sammen med Reprise og Oslo, 31. august), og selv om fortellingene og karakterene er ulike i de tre filmene, har de mer til felles enn Oslo og Anders Danielsen Lie. For eksempel kan man si at en melankolsk refleksjon over «det som kunne ha vært» er en tematikk i alle tre.

Verdens verste menneske er tydelig forankret i dagens spesifikke virkelighet, en tid og et sted, men er samtidig på mange måter en «larger than life»-film, som ber deg om å sette realisme og virkelighet litt på pause. Som inviterer til å leke med tanken på «hva om…», og til å tulle litt med tidsånden. Men til å være så leken er den også veldig alvorlig, og forsøker å fange noe genuint om større eksistensielle temaer som nåtid, tid og minner. Bildene, lydene, følelsene i filmen sitter i hode og kropp, og blir med meg videre, ikke bare som en favoritt blant Joachim Triers filmer, men som en favorittfilm. (Utdrag fra Anne Gjelsviks analyse av filmen på Montages.)

Regissør

Joachim Trier (f. 1974) er utdannet ved The National Film and Television School i London, og er 2000-tallets mest anerkjente norske filmskaper. Han brakdebuterte med Reprise, og deltok i Un Certain Regard-seksjonen i Cannes med Oslo, 31 august. Hans tredje spillefilm, Louder than Bombs, ble første norske film i hovedkonkurransen i Cannes på 36 år, og etter grøsseren Thelma i 2017 gjentok han Cannes-bragden med Verdens verste menneske i 2021.

Filmografi

2017 Thelma
2015 Louder than Bombs
2011 Oslo, 31. august
2006 Reprise

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 16:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival