Straff

Se trailer

I denne dokumentaren følger vi fire innsatte som skal gjennom et tre uker langt jesuittisk stillhetsretreat i Halden fengsel.

Siden 2013 har fengselet tilbudt innsatte å ta del i et retreat der de lever som munker. I 21 dager skal de være tause og trekke seg tilbake fra verden. De får ikke se på tv eller høre på radio; dagene fylles med messer, bønnevers, meditasjon og etiske øvelser. Det eneste avbruddet er en halvtimes daglig samtale med presten. Gjennom disse samtalene kommer vi under huden på de innsatte, og vi får høre deres tanker om livet, anger og om en fremtid utenfor murene.

Dokumentarfilmskaper Øystein Mamen har laget en sterk film som innbyr til refleksjon og selvransakelse. Det er en rolig og observerende film, filmet i svart-hvitt, som tegner fire portretter av mennesker som bryter ned våre forestillinger om innsatte i høysikkerhetsfengsler.

Regissør

Øystein Mamen (f. 1978) er en prisvinnende filmfotograf. Som dokumentarfotograf har han jobbet fast i en årrekke med Margreth Olin. Mamen er utdannet fra Den norske filmskolen, European Film College, Universitetet i Oslo og Universitetet i København. Han debuterer som regissør med Straff.

Filmografi

2024 Straff

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 16:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Onsdag 17. januar

Kl 18:45
Verdensteatret

Lørdag 20. januar

Kl 16:15
Fokus 5

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival