Alle hater Johan

Se trailer

Hallvar Witzøs Alle hater Johan er en film om et menneske, et samfunn og ikke minst et sted. Selv med bare 90 minutters spilletid forteller filmen en historie som strekker seg over nesten 80 år, der alt foregår i det lille øysamfunnet på Titran ytterst i det trønderske havgapet.

Alle hater Johan handler om Johan, en einstøing med hest og sans for sprengstoff, som aldri helt blir tatt inn i varmen i lokalmiljøet. Vi følger hans liv gjennom 80 år, som byr på en kamp for tilhørighet i bygda og den livslange, uforløste kjærligheten til nabojenta, som han ved et uhell kom til å sprenge litt i stykker i ungdomstiden.

Filmen oppleves som både stor og liten på samme tid. Med unntak av noen få arkivklipp, som anvendes for å skildre Johans reise til Amerika, er alle bilder vi ser i filmen spilt inn på Titran. Effekten er at det visuelle universet føles kompakt og stedsspesifikt. Hele handlingen omfattes av den tidløse bebyggelsen i den ville skjærgården. Witzø gir oss med sitt portrett av Titran et bilde på etterkrigstidens lokalsamfunn i Norge, som mange sikkert kan kjenne igjen. Her møter vi bygdedyret og frykten for alt som er annerledes.

(Utdrag fra Eivind Nordengens analyse av filmen på Montages.)

Regissør

Hallvar Witzø (f. 1984) er regissør uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2010, som med sin eksamensfilm Tuba Atlantic ble nominert til Oscar. Med kortfilmen Ja vi elsker ble han nominert til Gullpalmen i Cannes i 2014, og Alle hater Johan er Witzøs spillefilmdebut.

Filmografi

2014 Ja vi elsker (kortfilm)
2010 Tuba Atlantic (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 21:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival