Pearl

Se trailer

Mia Goth og regissør Ti West returnerer til universet de skapte i skrekkfilmen X. I denne Technicolor-slasheren reiser vi hundre år tilbake i tid, til en morderisk gårdsjente med Hollywood-ambisjoner.

Texas, 1918. Spanskesyken og første verdenskrig herjer, men Pearl er isolert fra omverdenen. Mens ektemannen hennes kjemper i krigen på den andre siden av kloden, er hun tvunget til å arbeide på familiegården hos sin dominerende mor og syke far. Men Pearl ønsker seg et annet liv. Hun drømmer seg bort til Hollywood, til scenen, til det store lerretet! Det er for mange mennesker som står i veien for stjernedrømmen – eneste utvei er å rydde dem av veien.

Mia Goth og regissør Ti West er tilbake med en oppfølger til skrekkfilmen X, hvor Goth også spilte hovedrollen. X introduserte en morderisk gammel dame – Pearl gir oss hennes bakgrunnshistorie. Dette er en spinnvill, bekmørk skrekk-komedie hvor Goth leverer en makeløs prestasjon i tittelrollen. Ti West konstruerer dessuten filmen som både harselas over og hyllest til gammel Hollywood-film, med svulmende strykere og blod som spruter i strålende Technicolor.

Regissør

Ti West (f. 1980) er en amerikansk filmskaper og produsent. Han er primært forbundet med skrekksjangeren, og fikk i 2009 et gjennombrudd med filmen House of the Devil. Han har ellers regissert en rekke kritikerroste skrekkfilmer, i både kortfilm- og langfilmformat.

Filmografi

2022 X
2016 In a Valley of Violence
2013 The Sacrament
2011 The Innkeepers
2009 The House of the Devil

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 13:00
Verdensteatret

Tirsdag 17. januar

Kl 18:30
Studenbevis
Driv Kino

Fredag 20. januar

Kl 21:30
Kulturhuset

Søndag 22. januar

Kl 00:00
natt til søndag
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival