Veien videre

Se trailer

Du hadde kanskje ikke trodd at det var en iransk roadmovie som skulle få deg til å le, gråte og danse i kinosetet? Men sånn blir det likevel når du setter deg inn i denne bilen på vei nordover, med et trivelig reisefølge mot en ukjent destinasjon.

Det går ikke lang tid før man aner at familien på fire ikke er på noen vanlig bilferie. Yngstesønnens medsmuglede mobil gjemmes hastig under en stein i veikanten, far kikker seg ofte over skulderen, eldstesønnen gråter når han tror ingen ser ham og mor prøver litt for krampaktig å lage god stemning, selv om hun er tydelig stresset. Hint for hint avsløres det langsomt hvorfor de har lagt ut på tur, og hva målet er.

Men samtidig som alvoret konstant lurer under overflaten, er det lett å la seg rive med av sjarmen og kjærligheten i den lille familien. Med massevis av svart humor, småkjekling og småabsurde episoder, er denne sammensveisede gjengen svært lett å bli glad i, og man får et økende håp om at de skal lykkes med planen sin. Cinematografien er strålende, og spesielt Pantea Panahiha gjør en sterk og sjarmerende rolle som moren, familiens nav. Dette er regissør Panah Panahis første spillefilm, og han har allerede plukket med seg flere prestisjefulle filmprisnominasjoner.

Regissør

Panah Panahi (f. 1984) er in iransk regissør som studerte film ved kunstuniversitetet i Tehran. Han er sønn av den berømte filmskaperen Jafar Panahi, og startet selv karrieren som settfotograf, før han tok på seg roller som klipper og regissørassistent på farens filmer. Hit the Road er hans regidebut.

Filmografi

2021 Jaddeh Khaki / Hit the Road

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 08:30
Verdensteatret

Onsdag 19. januar

Kl 18:00
Árran 360˚

Fredag 21. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Søndag 23. januar

Kl 14:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival