Cat in the Wall

Se trailer

Cat in the Wall starter med en nabokonflikt rundt en savnet katt og ender opp med å takle den komplekse virkeligheten i det moderne livet i Storbritannia. Med humor og subtilitet tar filmen opp emner som innvandring, brexit og klassekamp.

Cat in the Wall starter med et uskyldig premiss: alenemoren Irina finner en katt som virker fortapt i bygningen der hun bor sammen med broren Vlado, og bestemmer seg for å adoptere den til sin unge sønn. Ganske snart bryter det ut en konflikt med naboene som hevder at katten er deres. Det som følger er en underholdende historie som tar for seg alvorlige spørsmål rundt livet til høyt utdannede innvandrere fra Øst-Europa til Storbritannia, men også sosiale konflikter som dreier seg om klasse og rase.

Cat in the Wall er co-regissert av to bulgarsk-britiske kvinnelige filmskapere, og har en naturalistisk stil som til tider føles nesten dokumentarisk. Samtidig er det en komedie full av skarpe sosiale observasjoner og mørk humor. Skuespiller Irina Atanasova leverer en overbevisende prestasjon i rollen som den energiske hovedpersonen, desillusjonert av kommunismen og korrupsjonen i hjemlandet, og klar til å kjempe for et bedre liv i sitt adoptivland.

Regissør

Vesela Kazakova hadde en vellykket karriere som skuespiller før hun grunnla produksjonsselskapet Activist38 sammen med Mina Mileva, en animasjonsregissør. Sammen skapte de seg et navn med sine politiske dokumentarer, særlig Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service, om de totalitære mekanismene i den bulgarske filmindustrien. De er begge for tiden basert i Storbritannia.

Filmografi

2016 The Beast Is Still Alive (Dokumentar)
2013 Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service (Dokumentar)
2008 Zaradi Lelia Sneje / Because of Her (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 18. januar

Kl 10:00
TIFF Digital

Fredag 22. januar

Kl 19:30
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival