Talking About the Weather

Se trailer

I jakten på en akademisk karriere må 39-åringen Clara sjonglere mellom sin sosiale status og snobbete normer ved universitetet. En mindre glamorøs oppvekst ute i periferien passer dårlig inn med et avansement i det forlokkende utdanningsløpet.

På snarvisitt hjemme hos sin mor, lengre øst i Tyskland, blir det litt mye for Clara. Hun føler seg om mulig enda mer malplassert enn i universitetsmiljøet i Berlin. Hvor er hennes plass i verden, og hvilke relasjoner er det virkelig verdt å kjempe for? Skal hun satse på de rette kontaktene og nettverket ved universitetet, knytte tettere bånd til familien eller bare slå seg løs med en gammel flamme?
 
Det er noe med denne selvfølelsen, selv for en smart kvinne som opererer i svært ulike miljøer. De er alle stolt av henne, men ingen er egentlig så interessert. Da blir det vanskelig å navigere mellom egne forventninger og det alle menneskene rundt henne måtte mene. Er det hele en fullstendig håpløs streben etter å gi livet en mening eller var det nærhet og varme som betydde noe. Selv forholdet til moren er en utfordring. Her er det kjærlighet, men kommunikasjon og forståelse er alt annet enn standardisert.

Regissør

Annika Pinske (f. 1982) har med sin spillefilmdebut, Talking about the weather/Alle reden übers Wetter, også levert oss sin avgangsfilm fra Die Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin (DFFB). Før film ble valgt som uttrykksform jobbet hun for teaterregissør René Pollesch mens hun studerte filosofi og litteratur. Senere jobbet hun som assistent for filmregissør Maren Ade.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 22:00
Hålogaland Teater

Onsdag 18. januar

Kl 14:15
Fokus 1

Søndag 22. januar

Kl 09:15
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival