Joyland

Se trailer

I sin debutfilm leker regissør Saim Sadiq med farger, musikk, kjønnsstereotypier og fordommer i en rørende og vakker film om en marginalisert gruppe i Pakistan.

Vi blir introdusert til en pakistansk storfamilie som bor under samme tak. Den ene av de to brødrene venter sitt fjerde barn, men også dette er en datter. Det faller på skuldrene til den yngste sønnen, Haider, som lever i et barnløst ekteskap, å få en sønn som kan føre familiens ære videre. Forskjellen mellom de to brødrene forsterkes ytterligere når yngstesønnen får jobb på et erotisk dansetater. Der skal han jobbe som danser for en transkvinne. Komplikasjonene tårner seg opp når han forelsker seg i showets stjerne.

Joyland tar opp mange følsomme temaer som patriarkalske normer, kvinner som ses på som rugekasser, samt homofobi og transfobi. Det er en emosjonell, ærlig og rå film, men den er også visuelt levende og vakker. Joyland er Pakistans kandidat til beste internasjonale film under Oscar-utdelingen i 2023.

Regissør

Saim Sadiq (f. 1991) er en pakistansk filmskaper. Han har laget en rekke prisvinnende kortfilmer. Joyland er hans første spillefilm.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 12:00
Kulturhuset

Onsdag 18. januar

Kl 18:45
Fokus 1

Torsdag 19. januar

Kl 18:30
Driv Kino

Lørdag 21. januar

Kl 19:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival