Carpet Cowboys

Se trailer

Dalton i Georgia er verdens vegg-til-vegg-teppe-hovedstad, og hjem til en rekke eksentriske entreprenører. Dokumentaren Carpet Cowboys er en underfundig og innsiktsfull fabel om industri, globalisering og den amerikanske drømmen anno 2023.

I den lille byen Dalton i Georgia produseres 85% av vegg-til-vegg-teppene i USA, og halvparten av det som finnes i resten av verden. Verdens vegg-til-vegg-teppe-hovedstad er selvsagt full av eksentriske karakterer, og blant dem finner vi den karismatiske designeren Roderick. Roderick emigrerte til Dalton fra Skottland på 80-tallet, og etter tiår med oppkjøp og konsolideringer i bransjen sliter han nå med å få endene til å møtes. Mens han leter etter nye nye karrieremuligheter i Asia, fordriver han tiden med å dyrke «the country lifestyle» og skrive reklamejingler for lokale tolv år gamle entreprenører.

Carpet Cowboys starter som et underfundig portrett av en milliardindustri de færreste av oss har hørt om, og utvikler seg til en fabel om industri, globalisering og den amerikanske drømmen anno 2023. Regissørene Emily MacKenzie og Noah Collier har laget en morsom, vemodig og innsiktsfull film som har fått kritikerne til å trekke paralleller til Errol Morris’ tidlige filmer.

Filmen er valgt av filmkritiker Aksel Kielland.

Regissør

Emily MacKenzie er en amerikansk regissør, produsent og klipper som hovedsakelig arbeider med dokumentar. Carpet Cowboys er hennes første helaftens dokumentarfilm.

Noah Collier er en amerikansk regissør og fotograf med mer enn ti års erfaring fra film- og tv-bransjen. Carpet Cowboys er hans første helaftens dokumentarfilm.

Filmografi

2023 Carpet Cowboys

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 09:00
Tilgjengelig i 48 timer
TIFF Digital

Tirsdag 16. januar

Kl 17:15
Fokus 4

Onsdag 17. januar

Kl 19:00
Driv Kino

Torsdag 18. januar

Kl 13:45
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival