Good Mother

Se trailer

I sin andre spillefilm har Hafsia Herzi laget et kjærlig portrett av en modig mor, som bor i en forstad til Marseille. Denne perlen av en film er direkte, morsom og varm, og gjenspeiler noen av drømmene og utfordringene i det moderne franske samfunnet.

Nora bor sammen med datteren, barnebarna og en av sønnene sine i det nordlige distriktet i Marseille. Hun våkner ved daggry hver morgen for å ta bussen til flyplassen hvor hun jobber som renholder, og deretter rett til den andre jobben som en eldre dames hjelpepleier. Hjemme tar hun seg kjærlig av barna og barnebarna, men bekymrer seg for at den yngre generasjonen vil tjene raske penger. Hun besøker også jevnlig sin eldste sønn i fengsel, og jobber for å få ham frigjort.

Denne filmen er et kjærlighetsbrev til alle de modige mødrene som daglig kjemper for barnas fremtid, samt et kjærlighetsbrev til utkantstrøkene av Marseille. Med mange amatørskuespillere fra byen i rollene blir filmen Good Mother (fransk for "god mor") like ekte, lidenskapelig og varm som familien den skildrer. Og Halima Benhamed er forbløffende i rollen som Nora – det er vanskelig å tro at hun aldri har spilt før, da hun stjeler rampelyset i hver eneste scene.

Regissør

Hafsia Herzi (f. 1987) er en fransk skuespillerinne og regissør. Hun debuterte som skuespiller i The Secret of the Grain (2007) av Abdellatif Kechiche. I 2010 regisserte hun sin første kortfilm, Le Rodba. Hun regisserte deretter You Deserve a Lover (2016), hennes første spillefilm, som ble valgt ut til kritikeruken i Cannes.

Filmografi

2019 Tu mérites un amour / You Deserve a Lover
2010 Le Rodba (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 11:30
Kulturhuset

Onsdag 19. januar

Kl 19:30
Kulturhuset

Lørdag 22. januar

Kl 22:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival