What We See

Se trailer

What We See visker ut grensene mellom fortelling og virkelighet. Et søsterforhold står i sentrum, og gjennom deres erfaringer utforsker filmen vedvarende traumer i inuittiske samfunn, men også kollektiv motstand mot urett, og felles trøst.

Vi møter søstrene Uyarak og Saqpinak, spilt av regissørene Kunnuk og Tulugarjuk, som vokste opp i Igloolik i Nunavut. Filmen, som er satt til begynnelsen av covid-pandemien, avslører søstrenes individuelle håndtering av traumer, deres behov for å uttrykke smerte og viktigheten av å snakke ut for å helbrede. Én ny krise kan vise seg å rippe opp gamle sår, men kan også være katalysator for å klare å konfrontere disse minnene og finne styrke i fellesskap med andre. 

Regissørene har samarbeidet i skrive- og redigeringsprosessen. Ved å kombinere improviserte scener og tilpasse filmingen til covid-restriksjoner, formidler de hjerteskjærende informasjon på en subtil måte, og filmens kollektive perspektiv reflekteres i tittelen.

Regissør

Lucy Tulugarjuk er en prisvinnende skuespiller, artist og administrerende direktør for Nunavut Independent Television Network (NITV). Hun er også medforfatter og regissør for barnefilmen Tia and Piujuq.

Carol Kunnuk er en inuittisk skuespiller og filmskaper fra Canada. Filmen Tautuktavuk / What We See, regissert og med hovedrolle av både Kunnuk og Lucy Tulugarjuk, hadde premiere i Discovery-programmet ved Toronto International Film Festival 2023 og vant Amplify Voices Award for beste debutfilm.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 14:00
Verdensteatret

Torsdag 18. januar

Kl 13:45
Fokus 4

Lørdag 20. januar

Kl 14:00
Fokus 5

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival