The Truffle Hunters

Se trailer

Drømmer trøfler om sniffende hunder? Luksussoppen gjemmer seg rett under jorda i de italienske skogene, nært nok til at ivrige trøffeljegere kan grave dem opp med bare nevene - såfremt deres firbeinte jaktmakkere har sniffet seg fram til dem først.

Trøffeljegerne i denne filmen er ikke som andre jegere. Disse herrene er godt forbi vanlig pensjonsalder, men lar ikke dét stoppe dem i jakten på den gastronomiske superingrediensen. I nyanser av grønt og med hatten på snei, spankulerer de gjennom løvskogen på hemmelighetsfull ferd mot de beste jaktmarkene. Det er hard kamp om de beste plassene, men jakten handler ikke bare om den økonomiske vinningen et eventuelt trøffelsalg kan føre til. Disse mennene elsker det de gjør, og lar seg ikke hindre av verken bekymrede koner eller forgiftet lokkemat.

Regissørduoen Dweck og Kershaw benytter seg av presist komponerte tablåer i sin observerende dokumentar, der de har fått unik tilgang til trøffeljegerne og deres hemmeligheter. Det stillestående kameraet skaper en eventyraktig stemning, som vi siden ristes ut av på originalt vis. The Truffle Hunters er full av hverdagspoesi og livsvisdom, krydret med kjærlighet for et unikt og sjeldent yrke.

Regissør

Michael Dweck (f. 1957) er en amerikansk kunstner og filmskaper. Han var den første fotografen til å ha soloutstilling på Sotheby's mens han fortsatt er i live. I The Truffle Hunters delte han regijobben med filmfotograf Gregory Kershaw, som han tidligere hadde laget The Last Race sammen med.

Filmografi

2018 The Last Race (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 22. januar

Kl 16:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival