Stumfilmkonsert: City Girl

Etter børskrakket i 1929 er det harde tider. Depresjonen griper om seg, men kjærligheten overvinner alt i denne klassiske, inspirerende kjærlighetshistorien.

Det er trange kår for bøndene i Minnesota, og for familien Tustine er marginene så små at datteren får kjeft av faren for å lage en bukett av et par akser korn. Avlingen er ikke leketøy, hvert korn teller! Sønnen i huset, Lem, sendes til Chicago for å selge hveteavlingen, med streng formaning om å få en god pris. I storbyen møter Lem servistrisen Kate, og søt musikk oppstår. Kate drømmer om livet på landet, som hun ser for seg må være en idyllisk tilværelse. Lem får ikke solgt kornet til en god pris, og i forelskelsens rus gifter han seg med servitrisen. Hvordan vil det gå når de kommer tilbake til gården?

F. W. Murnau var en tysk regissør som laget sine siste filmer i Hollywood, blant annet Solopgang fra 1927. Dette er tilsynelatende en enkel bondefortelling med en moderne kjærlighetsfortelling i sentrum, men tematikken stikker dypere enn som så. Vi får se vakre bilder av endeløse kornåkre og et glimt av Chicago tidlig på 30-tallet, samt forviklinger og dramatikk av klassisk merke.


OM MUSIKKEN:

Musikken spilles av skiffle-and-blues-bandet The Dodge Brothers. Film og cinematisk landskap smelter sammen når de trekker inn Copland-aktige hyllester av kornåkrene i Midtvesten så vel som Chicago-blues som fremhever Murnaus tematisering av forholdet mellom by og land. Det er akkurat dette denne rørende og poetiske filmen krever.

Som liveband har The Dodge Brothers spilt overalt, fra The Roundhouse til Royal Albert Hall, fra 100 Club til Cropredy-festivalen. På Jazz Café spilte de sammen med rockabilly-legenden Wanda Jackson, og de spiller ofte utsolgte konserter på Borderline og Blues Kitchen i London. The Dodge Brothers har en autentisk amerikansk klang – vokalisten Mike Hammond vokste opp i Alabama, og som musiker har han reist rundt i det sørlige og vestlige USA – men med et markert britisk perspektiv.

Bandet består av:
Mike Hammond (gitar, vokal, banjo)
Aly Hirji (gitar, mandolin, vokal)
Mark Kermode (bass, munnspill, vokal)
Alex Hammond (vaskebrett, slagverk)
Neil Brand (stumfilmpianist)

Regissør

F. W. Murnau (1888-1931) var en av de mest innflytelsesrike tyske regissørene i stumfilmæraen. Hans mest kjente mesterverk er Nosferatu (1922) og Solopgang (1927).

Filmografi

1927 Solopgang
1926 Faust
1926 Herr Tartüff
1922 Nosferatu
1921 En kvinnes makt

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 21:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival