Fat Front

Se trailer

Fire unge, skandinaviske kvinner kjemper mot en fettfobisk verden og lærer seg å elske kroppene sine. Mens de bygger opp selvtilliten, deler de historier om oppveksten som fete kvinner og hvordan de har slitt med å rive ned normative stereotypier.

Marte, Pauline, Helene og Wilde er fire kvinner som er del av en kroppspositivistisk bevegelse i Skandinavia. De trosser regler og et mannsdominert samfunn, og bruker sosiale medier til å bygge fellesskap og selvtillit for å få et bedre selvbilde. Mens hver av dem gjennomgår ulike personlige utfordringer finner de trygghet i et virtuelt nettverk av støtte, med sosiale medier som den viktigste allierte i kampen mot fettfobi. Kvinnene lanserer blant annet et bruktmarked for plus-size-klær og organiserer demonstrasjoner for en mer inkluderende moteindustri. Dokumentaren skildrer deres liv og rutiner, både indivuelt og samlet, og avslører vanskelighetene med å leve i et samfunn som ser på kroppene deres som "feil".

Kvinnene bestemmer seg for å være frie og lykkelige. Med en lystig og positiv historie, viser Fat Front transformasjonsprosessen og den personlige frigjøringen, uten å overse lidelsen kvinnene har vært gjennom.

Regissør

Louise Unmack Kjeldsen (f. 1964) og Louise Detlefsen (f. 1971) er danske filmskapere. De har samarbeidet på ulike dokumentarprosjekter, som Sådan er kvinder, Et forbandet år og Forsøget.

Filmografi

2015 Oprør fra ghettoen (TV)
2014 Forsøget (Dokumentar)
2012 Et forbandet år (Dokumentar)
2000 Sådan er kvinder (TV)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 21. januar

Kl 18:30
TIFF Digital 2

Billetter tilgjengelig fra 17.01.2021 12:00

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival