Saint Omer

Se trailer

Alice Diops fiksjonsfilmdebut er et sosialrealistisk rettsdrama basert på en sann historie, med Kayije Kagame og Guslagie Malanda i hovedrollene. Rettsdramaet er basert på en rettssak Diop selv deltok i.

Den unge, gravide romanforfatteren Rama følger en rettssak mot en senegalesisk kvinne. Kvinnen er anklaget for å ha myrdet sin 15 måneder gamle datter ved å etterlate henne på en strand slik at hun ble tatt av tidevannet. Rama vil bruke den tragiske hendelsen til å skrive en moderne adapsjon av den gamle myten om Medea, men ting går ikke som forventet.

Filmen er basert på en fransk rettssak fra 2016 mot Fabienne Kabou, som ble dømt for samme forbrytelse. Alice Diop fulgte selv denne rettssaken. Gjennom et brennende og innsiktsfullt blikk på rase- og klasseproblematikk, ønsker filmen å ta et oppgjør med viktige samfunnsproblemer i dagens Frankrike.

Filmen hadde verdenspremiere i konkurranse på filmfestivalen i Venezia i 2022. Der vant den Silver Lion Grand Jury-prisen, i tillegg til Luigi De Laurentiis Lion of the Future-prisen. Filmen er valgt som det franske bidraget til kategorien Beste internasjonale film ved Oscar-utdelingen 2023.

Filmen er valgt av filmkritiker og journalist Ida Madsen Hestman.

Regissør

Alice Diop (f. 1979) ble født i Aulnay-sous-Bois, Seine-Saint-Denis i Frankrike. Saint Omer er hennes første spillefilm, men hun har laget komplekse sosiopolitiske dokumentarer i nesten 15 år. Som regissør for Frankrikes offisielle Oscar-bidrag, er hun den første svarte kvinnelige regissøren som gjør dette.

Filmografi

2021 Nous
2016 La permanence
2011 La mort de Danton

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 09:00
Hålogaland Teater

Fredag 20. januar

Kl 14:15
Hålogaland Teater

Søndag 22. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival