Lars er LOL

Se trailer

Lars er LOL er en engasjerende norsk barnefilm med stort hjerte. Da 11-åringen Amanda kommer tilbake til skolen etter sommeren, får hun en oppgave hun anser som en sosial katastrofe: Hun blir fadder for den nye gutten i klassen, Lars, som har Downs syndrom. Amanda er stormforelsket i klassekameraten Adam, livredd for å skille seg ut, og sikker på at Lars kommer til å dumme henne ut.

Barnefilm av høy kvalitet er en stolt norsk tradisjon, og Lars er LOL skriver seg inn i arverekkefølgen til filmer som Frida – med hjertet i hånden (1991), Bare skyer beveger stjernene (1998), Ikke naken (2004), Vegas (2009), bare for å nevne noen, som alle evnet å uttrykke en mer alvorlig, følsom tematikk samtidig som de henvendte seg klart og tydelig til en ung målgruppe.

Regissør Eirik Sæther Stordahl debuterer i langfilmformatet med Lars er LOL, men man skulle nesten ikke tro det: her er vi i trygge, kloke hender og får oppleve en film som er utført med en empatisk ro og leken filmspråklig tilnærming. De unge skuespillerne veiledes til realistiske gjengivelser av det man ville husket som vonde barndomsopplevelser, samtidig som det er snert og energi i alle de ulike dramatiske vendingene – her får vi smake på high shool-filmens intrigespill og mobbernes utfrysing like skarpt som vi får være tilskuere til nydelige små vennskap som tar form og spiller seg ut, uten at tempoet løper fra de mer poetiske situasjonene. Filmen er basert på den prisvinnende romanen av Iben Akerlie, og er en av de beste norske filmene fra 2023.

Regissør

Eirik Sæter Stordahl (f. 1988) er en norsk regissør utdannet ved Den Danske Filmskolen, kjent for kortfilmene Robin (2007) og I stykker (2015). Lars er LOL er hans første spillefilm.

Filmografi

2015 I stykker (kortfilm)
2007 Robin (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 14:00
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival