Asa Ga Kuru

Se trailer

Et par som lever et rolig liv i Japan med sin adoptivsønn, får plutselig en telefon fra en kvinne som krever å få barnet sitt tilbake. De to mødrene konfronteres med selve kjernen i fødsel, adopsjon og moderskap i en berg-og-dalbane av følelser.

Kiyokazu og Satoko er et velstående par som ikke har klart å få barn sammen. Etter en mislykket aspermiabehandling settes de i kontakt med Hikari, en 14 år gammel jente hvis graviditet er resultat av ungdommelig forelskelse. Den trangsynte familien hennes tvinger henne til å gi fra seg barnet. Seks år senere kontakter hun Kiyokazu og Satako med et krav.

Filmens narrativ er konstruert rundt lange flashbacks og nostalgiske bilder av blomstrende natur, i en to-delt struktur der én del fokuserer på Kiyokazus vanskeligheter med å bli gravid, og én på Hikaris forandring fra uskyldig barn til herdet ung kvinne. Mødre er basert på Mizuki Tsujimaras roman, og viser ulike sider av adopsjonsproblematikk i et varmt og følsomt familiedrama. Naomi Kawakase har utviklet en egen lett, feminin og visuell stil som samtidig utforsker hva det egentlig vil si å være en «ekte» mor på en grundig og alvorlig måte.

NB. Filmen vises med norske undertekster.

Regissør

Naomi Kawase (f. 1969) er en japansk filmskaper. Hun har vært nominert til den prestisjetunge Gullpalmen hele fem ganger, for filmer som The Mourning Forest og Still the Water. Hennes nyeste film er valgt ut som Japans kandidat til Oscar-kategorien for beste internasjonale film.

Filmografi

2018 Vision / Reisen til Yoshino
2017 Hikari / Radiance
2015 An / Under kirsebærtrærne
2014 Futatsume no mado / Still the Water
2011 Hanezu no tsuki / Hanezu

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 22. januar

Kl 13:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival