Slash/Back

Se trailer

En jentegjeng i den arktiske bygda Pangnirtung, Nunavut, må hente fram mot, horrorfilm-kunnskap og stolte, inuittiske jakt-tradisjoner for å unnslippe blodtørstige aliens. En film som mikser eventyr med en dose skrekk, en dæsj sci-fi og masse sjarm.

En broket vennegjeng henger rundt på årets lengste dag, mens foreldrene er opptatt med å feire sommersolverv. Når de tjuvlåner en av fedrenes båt, ramler de over en alien-invasjon. Disse skapningene kommer med alt annet enn gode hensikter, og dreper dyr og mennesker for så å ta bolig i de døde kroppene. Bevæpnet med kløkt, ei enkel rifle og inuittiske jaktvåpen, tar gjengen opp kampen og viser de fryktinngytende inntrengerne at ingen kødder med jentene fra Pang.

I sin spillefilmdebut har regissør Nyla Innuksuk på sin side utrustet seg med sjangerfilmens karakteristika og talentfulle ikke-profesjonelle skuespillere, som hun bruker til å tegne et nært portrett av inuittisk kultur og av dynamikken mellom tenåringene. Historier om kolonialisering, påfølgende sosiale utfordringer og internalisert skam over urfolksidentitet antydes. Samtidig går hun helhjertet inn for å underholde, med inspirasjon fra klassikere i body horror-sjangeren ispedd noen jumpscares og lo-fi monstereffekter.

Regissør

Nyla Innuksuk er en inuittisk filmregissør, manusforfatter, produsent og virtual reality-skaper fra Canada. Slash/Back er hennes første langfilm. Hun har også skrevet en novelle om superhelten Snowguard for Marvel Voices: Heritage #1.

Filmografi

2018 Future History (TV-serie)
2016 Breaths (kortfilm)
2015 Kajutaijuq (kortfilm)
2012 Stories from Our Land 1.5: Inngiruti: The Thing That Sings! (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival