Queendom

Drag-artist og kostymedesigner Gena Marvin bergtar Tik-tok med sine androgyne uhyrer, men er det plass til Genas uttrykk i dagens Russland? Queendom er en dokumentar som setter fokus på det å være annerledes innenfor et autoritært samfunn.

Gena er oppvokst hos sine besteforeldre i Magadan, hvor hennes kjønnsuttrykk møter liten forståelse. Moskva gir Gena mulighet til å studere og praktisere kostymedesign, men tåler myndighetene Genas uttrykk? Queendom er regissør Agniia Galdanovas første kino-lengde-dokumentar, og formidler både en tydelig politisk kommentar og allmennmenneskelige temaer som mangel på tilhørighet. Dokumentaren tilbyr en kontrast mellom Genas kostymer innenfor Moskvas urbane landskap, og Genas kostymer satt opp mot det spektakulære kystlandskapet rundt Magadan.

Gjennom dokumentaren får vi et dypt innblikk i Genas spektakulære kunstkostymer og den politiske konteksten de går inn i. Queendom er et fascinerende portrett av Gena Marvins pågangsmot og de sosiale og politiske mekanismene som kontrollerer samfunn.

Merk: Torsdagens visning er en del av Arctic Pride: Skeiv aften.

Regissør

Agniia Galdanova (f.1987) er en russisk filmskaper fra Sankt Petersburg. I 2012 flyttet Galdanova til Berlin og startet sin utdannelse på BA Practical Filmmaking Met Film School. Galdanova medvirket i 2017 til det Tysk-Israelske prosjektet Out of Place som omhandlet det å føle seg utenfor. Queendom er hennes debut som dokumentarskaper, og tar, i likhet med Out of Place, opp utenforskap.

Filmografi

2020 One Step Forward, One Step Back
2017 Something in Me, Something in You (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 11:45
Fokus 5

Torsdag 18. januar

Kl 18:00
Off Screen

Torsdag 18. januar

Kl 18:00
Driv Kino

Fredag 19. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival