Min nabo Totoro

To søstre, 10-åringen Satsuki og 4-årige Mei, flytter inn i et hus på landet med faren sin for å kunne være nærmere moren som ligger på sykehus. Veldig snart oppdager de at skogen ved huset er magisk, og at det bor fantastiske vesener der.

To søstre, tiåringen Satsuki og fireåringen Mei, flytter sammen med pappaen sin inn i et falleferdig hus på landsbygda for å være nærmere deres mor som er innlagt på sykehuset. Når de har kommet i gang med oppussingen dukker det plutselig opp små skogsånder i husets kriker og kroker. Lillesøster Mei følger etter en av dem inn i den magiske skogen som ligger rett ved, og havner i fanget til den vennlige, store skogsånden Totoro. For søstrene er dette starten på et utrolig eventyr.

Denne fargesprakende filmen skildrer en nydelig oppveksthistorie på den japansk landsbygda i siste halvdel av 1950-tallet. I den, som i mange av filmene til Miyazaki, får man erfare at magien som så vidt er synlig i hverdagen får slå full blomst i eventyrlystne barnesinn. Det er en av klassikerne til Studio Ghibli og ansett som en av verdens beste filmer. Både barn og voksne vil ha glede av denne utrolige historien, så ta hele familien med på årets visning på utekinoen!

Vises med norsk tale og norsk undertekst.

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er en av Japans mest kjente animatør, regissør, produsent, manusforfatter og tegneserieskaper. Han var med på å starte Studio Ghibli, Japans største animasjonsstudio, og har med sine utrolige historier nådd ut til en hel verden. Dette har gitt ham kallenavnet Japan’s Walt Disney.

Filmografi

2013 Vinden stiger
2004 Det levende slottet
2001 Chihiro og heksene
1997 Prinsesse Mononoke
1984 Nausicaä - prinsessen fra Vindens dal

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 21. januar

Kl 15:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival