Beans

Se trailer

First Nations-regissør Tracey Deer står bak et bemerkelsesverdig semi-selvbiografisk drama om Oka-krisen, som fant sted i Quebec i 1990. Beans er en fortelling om å vokse opp i urolige politiske tider, og en styrkende bekreftelse av urfolks identitet.

Den første scenen i Beans sier mye: den unge hovedpersonen, Tekehentahkhwa, har begynt på en ny skole i Quebec, og rektor kan ikke uttale navnet hennes i det hele tatt. Så hun nøyer seg med kallenavnet Beans. Den blide jenta lever et lykkelig liv med foreldrene og lillesøsteren. Men en dag forandres alt brått da den lille familien besøker venner og slektninger i en Mohawk-leir der demonstranter kjemper mot en golfbane som bygges på deres territorium. Etter hvert som spenningen øker mellom First Nations og hvite, blir Beans venn med en eldre, kulere jente - og bestemmer seg for å stå mer på sitt.

Basert på de traumatiske opplevelsene Tracey Deer selv gjennomgikk som barn, viser denne vakre filmen fra innsiden hva Mohawk-samfunnene gjennomgikk under deres 78 dager lange konflikt med regjeringen. Den fremhever også kvinnenes rolle i kampen for urfolks rettigheter og frihet, og den unge skuespillerinnen Kiawentiio skinner virkelig i hovedrollen.

 

OBS! Visningen av Beans lørdag 22.januar 16:30 i Fokus 4 er en del av TIFF Ung-programmet. Denne visningen er forbeholdt aldersgruppen 15-19år.
Billetter til visningen vil kun koste 50,- og det vil bli delt ut festivalbevis på visningene til de som mangler det.

Regissør

Tracey Deer er en Mohawk manusforfatter og regissør basert i Kahnawake (Quebec). Hun er kjent for å ha regissert flere dokumentarer for det aboriginaldrevne produksjonsselskapet Rezolution Pictures, inkludert Mohawk Girls (2005) og Club Native (2008), som vant mange priser. Beans er hennes første spillefilm og vant Canadian Screen Award for beste film i 2021.

Filmografi

2010-2017 Mohawk Girls (TV)
2008 Club Native (Dokumentar)
2008 Kanien'keha:ka: Living the Language (Dokumentar)
2005 Mohawk Girls (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 22:15
Kulturhuset

Torsdag 20. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Torsdag 20. januar

Kl 14:00
Kulturhuset

Fredag 21. januar

Kl 19:30
Fokus 1

Lørdag 22. januar

Kl 16:30
TIFF Ung (15-19 år)
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival