A Room of My Own

Se trailer

Med en tittel tydelig inspirert av Virginia Woolfs essay om kvinnelige forfatterskap, handler A Room of My Own om forutsetningen for kvinnelig frihet, identitet og fellesskap. Hva kreves for at kvinner kan leve et fritt og selvstendig liv?

Den tilsynelatende innadvendte og uskyldige Tina (Taki Mumladze) har knapt studert, har aldri hatt en jobb og eier ikke annet enn det hun har i kofferten, når hun flytter inn hos den vitale og festglade Megi (Mariam Khundadze) i Tbilisi. Hun skal bare bo der i noen uker, mens kjæresten fullfører et jobboppdrag. Når planene går i vasken, og Tina ikke kan lene seg på andre enn seg selv, må hun venne seg til Megis utsvevende livsstil, mens hun navigerer egen identitet og bittersøte frihet.

Mens Tina alltid har vært avhengig av andre, er Megi en selvstendig kvinne som fremstår fri og selvsikker i enhver sammenheng. Det som begynner med en konfrontasjon, utvikler seg til et intimt vennskap, hvor spørsmål om egen identitet, frihet og grenser er i en flytende forhandlingsprosess. Hva gjør man når alt man kjenner blir tatt fra en? Hvor langt våger man å trå utenfor egne komfortsoner? Hvordan blir man fri i skyggen av tradisjonelle familiestrukturer og trange kjønnsroller?

Regissør

Ioseb “Soso” Bliadze (f. 1986) er en georgisk regissør. Før A Room of My Own skrev og regisserte han tre kortfilmer samt Otar’s Death (2021) som hadde premiere på Karlovy Vary internasjonale filmfestival, som han også vant FEDEORA-prisen for.

Filmografi

2021 Otar's Death
2019 Tradition (kortfilm)
2017 Three Steps (kortfilm)
2012 The Most Precious (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 22:00
Hålogaland Teater

Fredag 20. januar

Kl 19:30
Hålogaland Teater

Lørdag 21. januar

Kl 17:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival