A Letter from Helga

Se trailer

I en avsidesliggende fjord på Island på 1940-tallet innleder den unge bonden Bjarni en lidenskapelig, forbudt affære med naboen, den vordende poeten Helga.

De to sauebøndene nærmer seg hverandre sjenert gjennom en felles kjærlighet til litteratur før følelsene bruser like heftig som havbølgene rundt dem. I et lite samfunn varer ikke hemmeligheter lenge, og vanskelige valg må tas. Dette lyriske melodramaet utforsker komplekse forhold og universelle følelser som kjærlighet, begjær, tap og anger, satt mot et imponerende islandsk bakteppe. Basert på den populære romanen til Bergsveinn Birgisson og med en rekke islandske stjerner i rollene viser filmen oss et større bilde av grunnleggende endringer i både kjønnsroller og samfunn.

Regissør

Ása Hjörleifsdóttir (f. 1984) er en islandsk forfatter og regissør utdannet ved Columbia University. Hun har laget kortfilmen Ástarsaga (2013-finalist til student-Oscar) og spillefilmene The Swan (Toronto International Film Festival 2017) og A Letter from Helga (internasjonal premiere PÖFF 2022).

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 20:00
Hålogaland Teater

Onsdag 18. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Lørdag 21. januar

Kl 14:00
Fokus 5

Søndag 22. januar

Kl 17:15
Verdensteatret

Mandag 23. januar

Kl 21:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival