Living

Se trailer

Dette er en vakker nyinnspilling av Akira Kurosawas klassiker fra 1952, Ikiru. Bill Nighy spiller en britisk byråkrat som får et nytt syn på livet når han blir diagnostiert med en alvorlig sykdom.

Living er fortellingen om herr Williams, en eldre byråkrat som hele livet har levd etter strenge regler, og som setter korrekthet over alt annet. Han er en fryktet mann på det lille kontoret han styrer, og blir av sine yngre kollegaer kalt “Mr. Zombie” — en levende død. Men etter et besøk til legen kullkastes tilværelsen hans. En livstruende sykdom fører til at Herr Williams gjør en stor oppdagelse: Han innser at han ikke vet hva det vil si å leve.

Rollen som herr Williams er mesterlig gestaltet av Bill Nighy. Filmen føles som en tur tilbake til det korrekte og formelle London på 50-tallet, med enkelte fargerike avstikkere til storbyens underverden. Cinematografien og kostymedesignet er førsteklasses, og regissør Oliver Hermanus har sammen med nobelprisvinneren Kazuo Ishiguro malt et gripende og varmt portrett av den prosaiske herr Williams. Dette er en sterk film om å leve mens du kan, og ikke minst om å gjøre godt i denne verden før det er for sent.

Regissør

Oliver Hermanus (f. 1983) er en sørafrikansk filmregissør og forfatter. Han jobbet som pressefotograf før tok filmutdannelse ved London Film School. Filmen hans Beauty vant Queer Palm Award på filmfestivalen i Cannes i 2011.

Filmografi

2019 Moffie
2015 The Endless River
2011 Beauty
2009 Shirley Adams

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 11:30
Fokus 1

Torsdag 19. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Fredag 20. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Mandag 23. januar

Kl 16:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival