Ride the Wave

Se trailer

Bare 12 år gammel ble Ben Larg skotsk ungdomsmester i surfing. Nå, to år senere, har han satt seg et ekstremt hårete mål blant de enorme bølgene på vestkysten av Irland. Hvor langt er familien villige til å gå for at han skal kunne følge drømmen?

Ben er et supertalent innen surfing og reiser jorda rundt med faren for å delta i konkurranser. Men han finner seg ikke helt til rette ide ordnede forholdene rundt konkurransesurfing. Også på skolen hjemme på den lille øya Tiree, ytterst i det skotske havgapet, sliter han med å finne sin plass. I stedet begynner han å fascinere seg for de ekstreme utfordringene ved big wave surfing. Etter en spesielt stygg og voldelig mobbeepisode på skolen, bestemmer foreldrene Marty og Iona å ta alle tre barna sine ut av skolen og dra til Irland for å gi Ben sjansen til å prøve seg på de beryktede monsterbølgene ved Mullaghmore. Ingen så ung som Ben har surfet disse bølgene før, og risikoen for alvorlig skade eller død er absolutt til stede.

Regissør Marty Robinson fulgte Ben i tre år og Ride the Wave er blitt en varm dokumentar om det å vokse opp, det å finne glede ved livet, men ikke minst det å være en familie. 

Regissør

Martyn Robertson studerte teater ved The Royal Scottish Academy of Music and Drama. Han startet sitt eget produksjonsselskap i 2007 og regisserte sin første fullengdes dokumentar i 2015 med Marty Goes to Hollywood. For denne filmen vant han en BAFTA.

Filmografi

2015 Marty Goes to Hollywood (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 11:45
Hålogaland Teater

Fredag 21. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Lørdag 22. januar

Kl 18:00
Árran 360˚

Lørdag 22. januar

Kl 20:30
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival