Lost Horizon

Se trailer

Et fly krasjlander i Tibet, i nærheten av Shangri-La. De reisende befinner seg i et paradis der tiden står stille. Ronald Colman spiller hovedrollen i Frank Capras storstilte filmatisering av James Hiltons roman.

Den britiske diplomaten Robert Conway (Colman), hans bror George (Howard) og en gruppe misfornøyde vestlige rømmer fra et opprør i Kina. Flyet deres bli kapret av den mongolske piloten, og flyet styrter i snøen i Himalaya. Gruppen blir reddet av en gammel kinesisk mann som gir dem varme klær, og de slutter seg til karavanen hans. Festet i et rep blir de ledet gjennom det ugjestmilde terrenget, og til slutt kommer de frem til det fortryllende og ukjente paradiset Shangri-La, et utopisk sted styrt av den kloke og gamle lamaen (Jaffe). Sakte men sikkert kaster de vestlige fra seg egoismen og omfavner fjellparadiset.

I den usikre tiden mellom to verdenskriger kunne filmpublikummet besøke en verden uten økonomiske bekymringer og med nok til alle. Men filmen, basert på James Hiltons roman, er ikke bare en fantasi om utopia og evig liv. Shangri-La er også et konformt sted der regler er til for å følges.

Filmen er valgt ut for å markere Tromsø filmklubbs 60-årsjubileum. Deres første visning fant sted 20. januar 1962, og filmen var Tapte horisonter.

Etter visningen blir det bursdagsfeiring i cafeen til Studenthuset Driv med DJ Martha Otte som skal snurre plater, masse ballonger og marsipankake til de første som kommer.

Tromsø filmklubb arrangerer også 2 event-er under TIFF:

Onsdag kl 19: Film- og TV-quiz på Driv
https://fb.me/e/4zkxVyANe/

Torsdag kl 21: Jubileumsfeiring/bursdagsfest
https://fb.me/e/23tnT5Ity/

 

Regissør

Frank Capra (1897-1991) var en italienskfødt amerikansk regissør og kreativ kraft bak store prisvinnende filmer i 1930- og 1940-årene. Capra regisserte 36 langfilmer og 16 dokumentarer.

Filmografi

1946 It's a Wonderful Life / Livet er vidunderlig
1939 Mr. Smith Goes to Washington / Mr. Smith kommer til Washington
1938 You Can't Take It with You / Du kan ikke ta det med deg
1936 Mr. Deeds Goes to Town / En gentleman kommer til byen
1934 It Happened One Night / Det hendte en natt
1933 Lady for a Day

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 20. januar

Kl 19:15
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival