Natt i Paris

Ma Nuit tar oss gjennom mørke, øde gater i Paris om natta, hvor en 18 år gammel jente går fra sted til sted, møter venner og ukjente, i søken etter noe som kan fylle et tomrom i livet hennes.

Det er fem år siden Marions søster døde, og på denne dagen skulle hun blitt 23. Marion har et behov for å tilbringe dagen med venner, og unnslippe morens trengende klør. Men det blir ikke like terapeutisk som hun håpet, og dagen blir fort til natt. Da møter hun Alex, en like ensom sjel som henne, og de knytter et uventet bånd gjennom natten.

Natt i Paris kan fint ses som en bokstavelig skildring av dagens Paris sett gjennom ungdommenes øyne, men den har også en viss klassisk kvalitet over seg, med en heltinne som tviler på seg selv og legger ut på en reise som er like mye åndelig som den er fysisk. Tross filmens mørke undertoner, er den leken og sensuell, en perfekt skildring av ungdomstidens impulsivitet. Filmens drømmeaktige rytme og atmosfære plasserer den utenfor konvensjonelle coming-of-age-skildringer, og de nydelige urbane skildringene gjør den like visuelt slående som den er emosjonelt rørende.

Regissør

Antoinette Boulat har jobbet som casting director i mer enn to tiår, nylig på filmer som The French Dispatch og Bergman Island. My Night er hennes regidebut, og den hadde premiere på filmfestivalen i Venezia i 2021.

Filmografi

2021 Ma nuit / My Night

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 19:30
Verdensteatret

Fredag 21. januar

Kl 22:45
Kulturhuset

Lørdag 22. januar

Kl 19:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival