Mogul Mowgli

Se trailer

Riz Ahmed er glitrende som en britisk-pakistansk musiker som sliter med motstridende krav der rapdrømmen møter forpliktelser overfor familien. Bassam Tariqs musikkfylte drama undersøker arvede traumer, dobbelt bevissthet og vårt åndelige selv.

Bassam Tariqs sterke identitetsdrama har skuespiller og musiker Riz Ahmed (The Night Of, Four Lions) som co-forfatter. Ahmed gjør også en kraftprestasjon i hovedrollen som Zaheer, en britisk-pakistansk rapper som bukker under for en autoimmun sykdom akkurat i det øyeblikket karrieren hans ser ut til å skyte fart. Etter hvert som tilstanden til Zaheer blusser opp og forholdet til slektningene forverres, begynner han å bli hjemsøkt av glødende inntrykk av en maskert skikkelse fra en traumatisk fortid. Gjennom fantastisk historiefortelling utforsker filmen minner, hallusinasjoner og det underbevisste for å komme til sitt sentrale spørsmål: er tidspunktet for sykdommen tilfeldig eller er det et tegn på tidligere traumatiske opplevelser: hans egne og de fra tidligere generasjoner i familien?

Mogul Mowgli er en undersøkelse av vårt bevisste og underbevisste selv i en globalisert verden av blandet kulturarv. Den globale fusjonen eksemplifiseres av det eklektiske og dunkende lydsporet som blander musikkstiler fra Qawwali til hip-hop, samt sanger fra Ahmeds band Swet Shop Boys.

Denne filmen ble valgt av gjestekurator Kaleem Aftab.

Regissør

Bassam Tariq (f. 1986) er en amerikansk filmregissør, produsent og manusforfatter født i Karachi, Pakistan. Han regisserte og produserte den Sundance-finansierte dokumentaren These Birds Walk (2013) sammen med Omar Mullick, og ble nevnt som en av "25 New Faces of Independent Film" i 2012.

Filmografi

2019 Ghosts of Sugar Land (Kortdokumentar)
2018 Wa'ad (Kortfilm) 
2017 11/8/16 (Dokumentar)     
2013 These Birds Walk (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 22. januar

Kl 20:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival