Lunana: A Yak in the Classroom

Se trailer

Ugyen er en ung lærer som bor i Bhutans hovedstad. Egentlig drømmer han om å flytte til Australia og leve av å være sanger, men dessverre har sjefen hans helt andre planer. Han blir sendt ut til en av verdens mest avsidesliggende skoler for å jobbe som lærer på oppdrag fra staten. Ugyen får abstinenser av mangelen på internett og urbane bekvemmeligheter, og ønsker derfor å reise hjem igjen med en gang. Men menneskene han møter viser seg å være verdens mest sjarmerende og hyggelige folkeslag. I filmen møtes moderne sivilisasjon med enkel levestandard og buddhistisk tankegang.

Filmen er både filmet i og satt til en av verdens mest utilgjengelige landsbyer i det bhutanske Himalaya. Alle i landsbyen Lunana bidro til innspillingen, hvor de har spilt seg selv i sine egne omgivelser. Dette er en feelgood-historie, filmet i et vakkert landskap med utrolig sjarmerende karakterer. Filmen er også en hyllest til verdens viktigste yrke – det å være en lærer. Filmer fra Bhutan er sjelden vare, og når man kommer over en er det flaks at den er så sjarmerende som LUNANA – A YAK IN THE CLASSROOM.

Regissør

Pawo Choyning Dorji er en bhutansk fotograf, filmskaper og forfatter av flere bøker i fotoessay form. Hans fotografier har vært publisert i flere internasjonale magasiner og aviser, blant annet LIFE, Esquire, VICE og The Wall Street Journal. Dorji var produsent for filmen HEMA HEMA: SING ME A SONG WHILE I WAIT som fikk en «special mention» på Toronto International Film Festival. Med LUNANA – A YAK IN THE CLASSROOM debuterer han som filmregissør.

Filmografi

2019 LUNANA: A YAK IN THE CLASSROOM

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival