Gritt (Verdenspremiere)

Se trailer

Kunstneren Gritt flytter til Oslo etter mange år i utlandet, men strever med å etablere seg. Høye krav i kunstmiljøet, søknadsavslag og en trang økonomi svekker sakte drømmen om å gjennomføre et radikalt og kollektivt kunstprosjekt.

Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte. Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen mer desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.

Gritt følger følger bevegelseskunstneren Gritts hverdag og utrettelige forsøk på å passe inn og samtidig opprettholde en alternativ stemme. Gjennom tragikomiske situasjoner og poetiske betraktninger, avdekker filmen samfunnets og kunst- og kulturlivets trange rammer.

Regissør

Itonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er regissør bosatt i Oslo, med utdannelse fra European Film College i Danmark, Den norske filmskolen og Akademin Valand i Sverige. Hun lager filmer i grenseland mellom fiksjon og virkelighet, og hennes forrige kortfilm Retrett fra 2016 gjorde seg bemerket ved festivaler i inn- og utland. Søimer Guttormsen leder performancegruppen «Lilithistene» som senest var å se ved Akershus Kunstsenter våren 2020, og er opphavskvinne for kunstfilmfestivalen ByFlimmer og KORET. Gritt er hennes første spillefilm.

Filmografi

2016 Retrett (Kortfilm)
2008 Den utvalgte (Kortfilm)
2007 Andropia (Kortfilm)
2005 Irma ut i verden (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 19. januar

Kl 18:30
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival