No Country for Old Men

Se trailer

Bli med på en gripende reise i et storslått og truende sørstats-landskap. Coen-brødrenes Oscar-vinnende film er fylt med sitrende spenning, vold og uventet humor.

I Coen-brødrenes ny-western møter vi Llewelyn Moss (Josh Brolin) på jakt i det solstekte landskapet mellom Texas og Mexico. Men turen tar en uventet vending når han kommer over åstedet for en narko-handel som har endt i en massakre. Han kommer hjem med en koffert med 2 millioner dollar i, og dette blir opptakten til en hardbarket menneskejakt hvor tre skjebner møtes: Llewelyn med de stjålne pengene, den kaldblodige og psykopatiske leiemorderen Anton Chigurh (Javier Bardem i en uforglemmelig rolle!), og sheriffen Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) som forsøker finne fornuft i en verden som har gått av hengslene.

Filmen er basert på Cormac McCarthys bejublede roman, mesterlig iscenesatt med fargerike og overraskende humoristiske karakterer, ved siden av kald og treffsikker blodsutgytelse. Filmen vant Oscar for beste film, beste regi, beste birolle (Bardem) og beste adapterte manus.

Regissør

Joel Coen (f. 1954) og Ethan Coen (f. 1957) er amerikanske regissører og manusforfattere fra Minnesota. De debuterte med filmen Blood Simple i 1984, og har siden da stått bak en rekke kritikerroste filmer. Med No Country for Old Men vant de Oscar for beste film i 2008. Begge er utdannet ved Simon's Rock Early College i Great Barrington i Massachusetts.

Filmografi

2018 The Ballad of Buster Scruggs
2009 A Serious Man
2000 O Brother, Where Art Thou?
1996 Fargo
1990 Miller's Crossing
1984 Blood Simple

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 18. januar

Kl 13:45
Hålogaland Teater

Fredag 19. januar

Kl 21:45
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival