Raging Bull

Se trailer

Kan en bokser bli for glad i å slåss? Robert de Niro går fullstendig inn i sin Oscar-vinnende tolkning av Jake LaMotta, bokseren som ikke er så nøye på om han slår i eller utenfor bokseringen.

Dette er et nært portrett der vi kommer under huden på bokseren Jake LaMotta. I ringen er sinnet et våpen, men utenfor ringen gjør det ham til en tikkende bombe. Bokserens giftige maskulinitet er svært filmatisk fortalt, filmet i lyrisk svart-hvitt. De Niro var selv pådriver for å filmatisere LaMottas selvbiografi: «Jeg var interessert i fightere. Måten de går på, det med vekten – de eksploderer alltid i størrelse.»

Den rasende oksen er kanskje den beste filmen Scorsese og De Niro laget sammen. Her er sjansen til å se den på ordentlig 35mm-film. Visningen er et samarbeid mellom TIFF og Norsk filmklubbforbund. De rundt hundre filmklubbene i landet viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden. Hvert år løfter Filmklubbforbundet frem en klassiker hvor vi holder innledningen før visningen for å sette den i en større kontekst – akkurat som filmklubber gjør før alle sine visninger.

Regissør

Martin Scorsese (f. 1942) er amerikansk regissør, produsent og manusforfatter. Hans store gjennombrudd var På skyggesiden (1973). Scorsese har markert seg som en av våre mest allsidige og imponerende regissører, og som en forkjemper for filmkultur og filmhistorie.

Filmografi

2013 The Wolf of Wall Street
1995 Casino
1990 Mafiabrødre
1976 Taxisjåføren
1973 På skyggesiden

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 20. januar

Kl 16:00
35mm
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival