Samtaler om Nord

Tromsø internasjonale filmfestival inviterer, sammen med Samfunnsløftet, iTromsø, Tromsø – arktisk hovedstad, til en daglig lunsjsamtale med utgang- spunkt i festivalfilmer. Samtaler om Nord er åpen for alle. Det foregår på norsk.

NB! Les mer om hver Samtale om Nord og se på livestream ved å scrolle ned helt nederst på siden å klikke inn på hver event. 

Program dag per dag

Tirsdag 18. januar: Hjemlengsel?

Film Fra Nord viser at det er skaperkraft og kreativitet blandt filmskapere i landsdelen. Mange av filmene i programmet forteller om en sterk tilknytning til landsdelen. Er det pandemien som har gjort oss mer opptatt av vårt nærområde? Hvordan er det å skape film i nord og hvilke krefter må være på plass for at unge talenter velger å slå seg ned?

Onsdag 19. januar: Den frie naturen

De siste to årene har vi alle opplevd grenser - grenser for sosialt liv, bruk av kulturarenaer og avstand til hverandre. Men naturen har vært tilgjengelig - hele tiden. Flere av oss trekker ut - på høye topper og i skogen bak huset. For mange fungerer naturen som medisin - og forskningen løper etter for å finne svar på den opplevelsen. Denne frie naturen, forblir den fri når vi alle vil ut?

Torsdag 20. januar: Tystnaden i Sápmi

Hvorfor er det så vanskelig å snakke om seksuelle overgrep? Liselotte Wajstedts film Tystnaden i Sápmi forteller om overgrep og det samiske taushetsidealet. Hva møter to kvinner som velger å bryte tausheten? I denne samtalen ønsker vi å forstå hvilke taushetsmekanismer som eksisterer i samfunnet vårt og hvordan vi kan bryte stillheten.

Fredag 21. januar: Kreativt samspill

Kulturlivets kreative kraft har, til tross for restriksjoner i hopetall, kontinuerlig utviklet nye måter å vise fram kunst på. Bukta Sessions er en av nyvinningene fra pandemilivet. Hva skjer når man må tenke nytt rundt formidling av musikk? Kommer det nye historier fram når man bruker film til å løfte fram musikk? Egon Holstad og Carl Christian Lein Størmer leder oss inn i helgen med film og musikk i fokus.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 12:00
Off Screen

Onsdag 19. januar

Kl 12:00
Off Screen

Torsdag 20. januar

Kl 12:00
Off Screen

Fredag 21. januar

Kl 12:00
Off Screen

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival