Rød himmel

Se trailer

To unge vennepar må dele et feriehus en het, tørr sommer. De isoleres fra omverdenen av en skogbrann, og stifter nærmere bekjentskap med hverandres usikkerheter og begjær i dette samtidsdramaet som veksler mellom komikk og tragedie.

Forfatteren Leon og fotografen Felix låner et feriehus for å få etterlengtet ro til sine kreative prosjekter. På veien bryter bilen ned, feriehuset viser seg å være okkupert av to vilt fremmede og sommerheten døser Leon og Felix’ kreative sanser og sinn. Spontane Felix tilpasser seg raskt situasjonen, og selv den motvillige og gretne Leon lærer å sette pris på noen sider av den nye tilværelsen. Men et uferdig manuskript henger over Leon, og i horisonten truer et besøk fra forleggeren – og en mektig skogbrann.

Rød himmel er et intimt samtidsdrama om kreativitet, vennskap, sjalusi og frykt for å ikke strekke til. Filmen har en naturalistisk stil og et tilbakelent tempo som tidvis avløses av fargesprakende, ekspresjonistiske øyeblikk. Petzold har uttrykt at dette er andre del i en løst sammenknyttet tetralogi inspirert av de klassiske grunnelementene vann, ild, luft og jord, men filmen krever ingen kjennskap til hans tidligere filmer.

Regissør

Christian Petzold (f. 1960) er en tysk regissør og manusforfatter. Han er sett på som en av de ledende skikkelsene i den tyske filmbølgen Berliner-skolen, og har siden slutten av 90-tallet høstet internasjonal anerkjennelse. Han har vunnet Sølvbjørnen i Berlin to ganger, i 2012 for filmen Barbara og i 2023 for Rød himmel. Flere av hans filmer har blitt vist på TIFF, og temaer som minner og identitet står særlig sentralt i hans verker.

Filmografi

2020 Undine
2018 Transit
2014 Phoenix
2012 Barbara
2008 Jerichow
2005 Gespenster

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 16:45
Fokus 1

Fredag 19. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Søndag 21. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival