You know it's going to be about war

You Know It's Going To Be About War er et kollektivt portrett av ukrainere i krig. De som har klart å rømme tidlig nok, de som ikke har vært ved frontlinjen eller opplevd grusomhetene til angriperens hær på kroppen, selv om de er preget av psykologisk traumer. I krigens tredje måned begynner behovet for normalitet sakte å overvinne frykten for døden. Personene er forbundet gjennom deres nære forhold til regissøren, som prøver å takle overlevsesskyld og prøver å gjenvinne eierskapet til fremtiden etter at den ble frarøvet dem den 24. februar. Det er en reise som vil feire livet til tross for krigen.

I den tredje måneden av krigen begynner de å gå tilbake til sine vanlige liv. Til tross for faren for nye missilangrep, har behovet for normalitet begynt å overvinne frykten for døden. Personene i filmen er venner og familie av regissøren, som prøver å takle overlevelsesskyld. De ser etter måter å gjenvinne eierskapet til egen fremtid etter at den ble tatt fra dem den 24. februar. Gjennom ærlige samtaler med venner og familie søker regissøren en forståelse av hvordan man kan navigere og bearbeide den nye virkeligheten, der krig blir en rutine uten en ende i sikte. Det blir en reise som feirer livet til tross for krigen.

Regissør

Før krigen jobbet Olha Tsybulska i det Kiev-baserte produksjonsselskapet Minimal Movie. Hun jobbet som regissør- og produksjonsassistent på dokumentarprosjekter inntil Russland igangsatte en fullskala invasjon av Ukraina. Dette er hennes regidebut.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 16:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Torsdag 19. januar

Kl 11:45
Fokus 4

Lørdag 21. januar

Kl 11:00
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival