HAN (Verdenspremiere)

Se trailer

Tre fortellinger om livene til to menn og en gutt – Harald, Eirik og Petter – en dag i Oslo. På ulike måter er de alle i en sosial og emosjonell oppløsning, og må på ulike måter håndtere sine utfordringer og omgivelser.

Petter (60) er en anerkjent manusforfatter som vil lage film om nasjonalhelten Fritjof Nansen. Men når Petter får uventede problemer med finansieringen av filmen, utløser det en spiral av uheldige omstendigheter som kulminerer under det som skulle vært en hyggelig middag med gode venner samme kveld. En av de som har krysset hans vei denne dagen er Eirik (30). En gang har nok Eirik trodd på sin egen fortelling om firmaet han skal starte, men nå framstår han desperat i all sin oppførsel. Ikke minst er han manisk opptatt av å rette opp i en urett han mener Petter har begått. På en annen kant av Oslo, sliter Harald (11) med å finne seg til rette både på skolen og hjemme. Hvorfor blir han så fort sint? Når læreren hans forsøker finne ut hva som er galt, får hun ingen svar.

Et borende blikk på forventinger, roller og sosiale situasjoner, gir assosiasjoner til Ruben Östlunds samtidsportretter. Med humor og alvor, berører Guro Bruusgaards spillefilmdebut både overfladiske og mer dyptgående problemstillinger knyttet til mannsrollen i det moderne Norge.

Regissør

Guro Bruusgaard (f. 1977) er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole og Filmhögskolan i Göteborg. Hun har erfaring som manusforfatter, regissør og klipper og var med å starte produksjonskollektivet ALTERNATIVET i 2017. Kortfilmen Sirkus (2010) vant Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad. HAN er hennes første spillefilm.

Filmografi

2010 Sirkus (Kortfilm)
2007 Verdens ende (Kortfilm)
2005 Allting försvinner (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 20. januar

Kl 18:30
Utekino

Onsdag 20. januar

Kl 18:30
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival