PcA-TV episode 5: GUMPI

I fjor på TIFF 2021 viste vi episode 3 og 4 av Post-kapitalistisk arkitektur (PcA-TV), en digital TV-serie laget av den anerkjente Tromsø-kunstneren Joar Nango og regissør Ken-Are Bongo, der de introduserer hjemstedet og nærmiljøet sitt i Sápmi.

Nango og Bongo reiser gjennom snødekte landskap med mobilt TV-studio på snøscooter. Underveis møter de gjester over en kaffe rundt bålet, som akademiske forskere, håndverkere og aktivister. De utforsker populære byggeteknikker for store politiske maktstrukturer som danner grunnlaget for den sosiale strukturen i nord. Nango og Bongo tar oss med til Post-Capitalist Architecture Universe (Pca-TV) og utforsker det pågående studiet av arkitektur etter kapitalismens fall.

I den nye episoden fokuserer Nango og Bongo på gumpien. Gumpien er ofte en hjemmelaget liten hytte montert på ski. De leter etter den aller første gumpien, og snakker med en lingvist om ordets opprinnelse. Hva er den største gumpien og hvordan har snøscooterteknologien påvirket reindriften? Som en arkitektonisk typologi er disse små og kompakte boenhetene spennende og bærekraftige eksempler.

PcA-TV: Gumpi vises i program FFN – Experimental – Impact.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival