Film Concert: Iran Mayen - Korona

Denne hardtslående og treffsikre filmkonserten viser konsekvensene av pandemien sett fra et unikt ståsted i nord, med en original film og musikk komponert av Tromsø-bandet Iran Mayen. Iran Mayen ble startet i 2015 og består i dag av Lars Dalheim, Andreas B. Høyer, Rolf-Ole R. Jenssen, Andreas Engum, Anders T. Gjerdrum og Johan Grønvik.

I Nord-Norge har ikke pandemien hatt like brutale konsekvenser som andre steder i verden. Dødstallene er lave, de brutale menneskelige skjebnene få. For å opprettholde lave smittetall har imidlertid også nordmenn ofret mye. Snart to år etter at pandemien kom til Norge, preger den hverdagen for oss fremdeles. I Korona utforskes både følgene av pandemien og kontrastene den har medført, både lokalt og globalt. Filmmaterialet er utarbeidet gjennom ett år (u)frivillig tilbragt i Troms. Musikken er i sin helhet nykomponert og fremføres live på TIFF. Forestillingen hadde premiere under Stumfilmdager på Verdensteatret i april 2021, men skal under TIFF 2022 fremføres i Alfheim svømmehall slik som opprinnelig planlagt i fjor.

Billetter til denne forestillingen er i salg nå. Kjøp din billett her!


Regissør

Iran Mayen ble startet i 2015 og består i dag av Lars Dalheim, Andreas B. Høyer, Rolf-Ole R. Jenssen, Andreas Engum, Anders T. Gjerdrum og Johan Grønvik. Musikken deres kan beskrives som kald, kystinspirert postrock, fylt med sterke følelser og store svingninger, noe som skaper en god symbiose mellom videofortelling og musikk. Med tunge riff og skarpe melodilinjer skapes et overveldende filmatisk lydbilde som skapt for det store lerret.

Bandet har i flere år komponert musikk som senere er satt til film og bør være godt kjent for TIFF-publikummet. De spilte en fantastisk originalkomponert forestilling satt til Herbert Pontings film THE GREAT WHITE SILENCE (1924) på Stumfilmdager i 2017. Våren 2019 komponerte de forestillingen TROMSØ BRENNER i anledning 50-års markeringen for bybrannen i Tromsø, som hadde premiere på Verdensteatret og ble også fremført for et fullsatt Driv under TIFF 2020.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 22. januar

Kl 21:00
Árran 360˚

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival