Softie

Se trailer

Softie inngår i rekken av sosialrealistiske filmer om utsatte barns oppvekstvilkår, og betydningen av en god lærer. Det som skiller den ut, er et skeivt perspektiv som legger en smertefull sårbarhet i forholdet mellom læreren og ti år gamle Johnny.

10 år gamle Johnny vokser opp nord i Frankrike, i et røft arbeiderklassemiljø. Slik inngår Softie i rekken av sosialrealistiske filmer om utsatte barns oppvekstvilkår. Den beveger seg også i fotsporene til filmer som Klassen og Dead Poet’s Society, men skiller seg på et vesentlig punkt: Det skeive perspektivet, som legger en smertefull og utfordrende sårbarhet inn i forholdet mellom lærer og elev.

Lik flere av filmene Softie slekter på, holdes kamera, og derved perspektivet, i barnets øyehøyde, noe som bidrar til intimitet og identifikasjon. Her utfordres identifikasjonen gjennom et dobbeltblikk; vi ser Johnnys emosjoner og handlinger både fra hans og fra et voksent perspektiv, noe som berører og utfordrer. En tendens i denne type filmer, særlig i år, er utstrakt bruk av amatørskuespillere i sentrale barne- og voksenroller. Så også her, og med nydelig resultat. Aliocha Reinerts spill, og ansikt, blir garantert med deg videre.

Denne filmen ble valgt av filmkritiker Britt Sørensen.

Regissør

Samuel Theis er en fransk skuespiller og regissør, født i 1978. Han er utdannet manusforfatter fra La Famis. Hans første spillefilm, Party Girl, debuterte i 2014 i Un Certain Regard i Cannes, hvor den vant to priser. Softie er hans andre spillefilm.

Filmografi

2014 Party Girl

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 21:45
Fokus 4

Onsdag 19. januar

Kl 14:30
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival