Hipsters

Se trailer

En sovjetversjon av HAIRSPRAY eller CRY BABY er kanskje ikke det man forventer av samtidig russisk film, men HIPSTERS oser av heftige rytmer, dans, tyggegummibobler og overdådige Elvis-sleiker – i 1950-tallets Sovjet.

Ungkommunisten Mel ser en dag Polly og hennes illrøde leppestift. Hun står der i strutteskjørt, blåser bobler og er opprørsk som resten av hipster-vennene sine. De er ungdommene som satte seg opp mot kommuniststyret, ikke så mye av politiske grunner, men mest fyrt opp av drømmen om alt amerikansk.

Musikken kiler deg gjennom hele filmen og raskt har Mel fått seg en saksofon, og jazztoner og rock’n’roll farger det ellers så musegrå Moskva. Han lar håret vokse og former det i en kjempesleik mens Polly og vennene lytter til denne “umoralske” musikken.

HIPSTERS er en gjennomkoreografert ode til musikk og opprør, pastellfarger og høyt hår – men har også noen saftige kommenterer om datidens Sovjet, som kanskje gjelder den dag i dag.

Filmen vises på 35mm.

Regissør

Valerij Todorovskij er født 9. mai 1962 i Odessa i den tidligere sovjetstaten Ukraina. Han har studert manusskriving ved Det Statlige Russiske Instituttet for Cinematografi (VGIK). Han jobber som regissør, manusforfatter og produsent.

Filmografi

2019 ODESSA
2017 BOLSHOY
2008 STILYAGI / HIPSTERS (TIFF 2010)
2004 MOJ SVODNYJ BRAT FRANKENSTEJN / MY STEPBROTHER FRANKENSTEIN (TIFF 2005)
2002 LUBOVNIK / THE LOVER (TIFF 2003)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival