The Souvenir: Part II

Basert på en sann historie opplevd av regissør Joanna Hogg, skildrer The Souvenir Part II hovedpersonen Julies sorgprosess og kreative gjennombrudd. Hun er en ung filmstudent, og eksamensprosjektet hennes blir den kunstneriske kanalen for forsoning med en komplisert kjærlighetshistorie.

Julie er en ung filmstudent som skal ferdigstille sitt eksamensprosjekt. Etter et vanskelig og tragisk kjærlighetsforhold til en manipulerende mann, bruker Julie filmen sin som en vei til selvrefleksjon og sorgbehandling. Prosjektet hennes blir systematisk diskreditert av lærerne og veilederne, som oppfordrer henne til å droppe ideen. Kollegene forstår ikke hennes kunstneriske visjon og mangel på kommunikasjon, mens foreldrene hennes, tross at de prøver å være støttende, er skeptiske. Julie må forvandle sin smertefulle realitet til film, og sakte rekonstruere deler av tidligere minner.

The Souvenir Part II tar for seg Julies personlige kamp for å overvinne det destruktive fra fortiden og å rendyrke sitt talent. Filmen undersøker grensen mellom kunst og minne, og legger vekt på det som ikke blir sett: dialoger som foregår utenfor bilderammen, tomme rom, lange stillheter. Dette er en film om å skape seg selv, og en selvbiografisk reise for regissør Joanna Hogg.

Regissør

Joanna Hogg (f. 1960) er en britisk filmskaper. Hun har regissert Unrelated (2007) og The Souvenir (2019), som hadde premiere på Sundance-festivalen i 2019. Oppfølgeren The Souvenir Part II hadde premiere i Cannes i 2021, og ble svært anerkjent av kritikerne.

Filmografi

2021 The Souvenir Part II
2019 The Souvenir 
2007 Unrelated

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Torsdag 20. januar

Kl 14:30
Fokus 1

Fredag 21. januar

Kl 11:45
Hålogaland Teater

Lørdag 22. januar

Kl 22:00
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival